Äta och bo i Farsta

Farsta är en trevlig stadsdel att besöka, och det finns många olika alternativ att välja på både vad det gäller mat och boende. Många restauranger och caféer ligger i eller i anslutning till Farsta Centrum, som kan sägas vara stadsdelens hjärta. Här finns även över 160 butiker och väldigt mycket kontor och här är nära till flera olika hotell i olika prisklasser. Man tar sig enkelt till Farsta centrum med såväl tunnelbana och tåg som med personbil.

 

Restauranger och caféer
Ett populärt kafé i Farsta heter Café Voltaire och ligger i Farsta centrum. Här serveras goda lunchsmörgåsar på hembakat bröd och härliga bakverk från kaféets eget bageri. Miljön är ljus, luftig och smakfullt möblerad med klassiska Thonet-stolar. Andra kaféer som finns i Farsta är Espresso House och Café Mito. Bland restauranger kan nämnas bland andra Antonio’s som serverar italienskt och O’Learys som är en klassisk sportbar som är perfekt att gå till när du längtar efter en hamburgare, en kall öl och fotboll. Här finns också Taco Bar för den som känner för texmex-mat, samt Restaurang Kinahörnet för den som är sugen på asiatiskt.

 

Hotell i Farsta
Ett populärt hotell i Farsta är Best Western i Farsta strand, där det ofta hålls konferenser och andra stora evenemang. Det är ett fräscht och modernt hotell med ljusa och trevligt inredda rum. Vill man bo i mindre skala och mer personligt kan Bed and Breakfast vara ett alternativ. Exempelvis Brovakten B & B i Farsta är mysigt, och ligger alldeles invid sjön Magelungen. Det är ett mysigt boende och gästerna har tillgång till brygga och till fastighetens trädgård. Här finns även platt-tv och internet. Personalen hjälper gärna till med att anordna och tipsa om aktiviteter i området. Till exempel så finns det möjlighet att hyra cyklar för att göra utflykter i grannskapet, eller att låna roddbåt och bege sig ut på en roddtur på sjön.

Äta och bo i Farsta 2

gazeti