Farsta har mycket historia

Farsta, en härlig stadsdel i Stockholms kommun som byggdes i slutet av 1950-talet. Här bor strax under 13 000 invånare och staden bibehåller sedan länge ett av Stockholms mest omtyckta köpcentrum, Farsta Centrum. Här finns massor av bra shopping för den som gillar denna typ av nöje. Under nästan hela 1900-talet så var det brist på bostäder i hela Stockholm. Man byggde därför många nya höghus och bostäder i just Farsta. Något som dock skiljer Farsta ifrån andra tätorter i Stockholm är att det finns andrum här. Om man är ute och går så har du naturen runtomkring dig. Medan i andra orter är bebyggelsen mycket mera tät.

 

Aktiviteter i Farsta
Om du ändå är i Stockholm så är Farsta väl värt ett besök. Här kan du hitta på massor av roliga saker för hela familjen. Vad sägs som en paintball-match i Farsta centrum? Eller för dig som älskar golf så kan ett besök på Ågesta Golfklubb vara en trevlig upplevelse. Eftersom Farsta ligger nära till många andra orter i Stockholm så finns det alltid något att hitta på. Förutom detta så kan du även njuta av bra livemusik och konserter i Stockholm. Allt du vill göra finns nära tillhands, bara några minuter ifrån Farsta. En känd musiker, Stefan Sundström är själv uppvuxen i Farsta och är ofta tillbaks för att njuta av lugnet.Farsta har mycket historia 1

 

I Farsta kan du äta på olika sorters restauranger. Några av de populäraste matställena är pizzeriorna, men du kan även äta på finare hak som Farsta Gård. På Farsta Gård kan du njuta av riktigt god husmanskost.

 

Bra boende
Om du bestämt dig för att besöka Farsta så behöver du såklart ett härligt boende för att fullända besöket. Det finns många bra hotell här, till exempel lantliga och ombonade hotellrum på Hotel Ta Inn. Om du är ute efter mer lyxiga rum så kanske en natt på Best Western Farsta Strand hotell kan passa bättre. Vad du än väljer att bo så har du alltid nära till allt. I Farsta kan du ta del av många underhållande och varierande aktiviteter.

gazeti