Kändisar berättar om sitt Farsta

Det finns många kända personer som vuxit upp i Farsta eller som på ett eller annat sätt har en relation till stadsdelen. För några år sedan intervjuade Dagens Nyheter ett antal kändisar om deras förhållande till Farsta, och om deras minnen från trakten.

 

”Farsta Fritt fall
Ulrika Lidbo är författare och har skrivit ungdomsboken Farsta fritt fall som kom ut år 2010. Ulrika Lidbo bodde under en period med sin familj i ett hus vid sjön Magelungen och då var Farsta närmsta centralort och den plats man åkte till för att handla och göra ärenden.

– Jag kan verkligen sakna Farsta enormt mycket, jag älskar småstadskänslan där, säger Lidbo i artikeln i Dagens Nyheter.

Programledare Anders Lundin är både född och uppvuxen i Farsta. Han berättar för Dagens Nyheter att han älskade att bo där och att han kunde stadsdelen som sin egen ficka.

– Man visste vad folk hette i alla trappuppgångar och man kunde de hemliga genvägarna genom nyponbuskarna, säger Lundin i DN-artikeln.

 

”Det bästa var alla ungar som bodde där
Musikern Stefan Sundström är uppvuxen i Farsta och bodde där fram till år 1977.

– Det bästa var alla vi ungar som bodde där, säger Sundström i artikeln i Dagens nyheter. Vi gjöt liv i centrumet och stränderna längs sjön Magelungen, med vår ungdomliga entusiasm och vår mellanöl, med våra bergsprängare och vår glada jargong. Och naturen är så vacker där.

Journalisten och författaren Alex Schulman har också bott i Farsta under sin barndom och han minns tiden där med nostalgi. Han berättar för Dagens Nyheter om hur han och hans pappa brukade promenera i grannskapet och påta i trädgården tillsammans, och Schulman konstaterar att Farsta är en gemytlig förort med en utpräglad småstadskänsla. Farsta är en vänlig och inbjudande stadsdel som har lämnat många ljusa minnen hos de som vuxit upp där. Kombinationen av praktiska funkishus, stora parker och grönområden och närheten till sjön Magelungen verka ha varit och fortsätter att vara, en vinnande och väldigt trivsam kombination. Farsta kombinerar förortens lite sömniga och lugna småstadslunk med närheten till Stockholms pulserande innerstad på ett svårslaget sätt. I Farsta behöver man inte sakna något, såväl vacker natur som cityliv finns inom räckhåll.

Kändisar berättar om sitt Farsta 2

gazeti