Sevärdheter i Farsta

Farsta är en stadsdel ungefär åtta kilometer söder om Stockholms innerstad och har cirka 13 000 invånare. Stadsdelen har en typisk karaktär och retrokänsla, eftersom flera av byggnaderna är k-märkta. Större delen av Farsta byggdes under 40- och 50-talen. Stadsdelen har en mycket vacker natur och nära till vatten. Farsta centrum ligger 36 meter över havet och har en väldigt fin utsikt. Centrumet är en samlingspunkt för kollektivtrafik med tunnelbana, bussar och tåg som leder vidare till resten av länet. Här finns bland annat många butiker, caféer, kontor, kultur och hälsovård.

Elever besöker museer i Stockholm

Skolelever tillsammans med stadsmuseet kommer att besöka museer i stan. Stadsmuseet tar hjälp av gymnasieelever för att på det sätta få feedback gällande vad som fungerar bra och mindre bra i utställningarna och vad de tycker är intressant. Man vill veta vad som kan få unga att komma till museet. Under 2015 var stadsmuseet i Farsta, detta år i Östberga. Under året kommer olika aktiviteter att äga rum, bland annat stadsvandringar i orten, pedagogiska aktiviteter i samband med skola och fritidsgård och historiska lekar. Personer som lever och som engagerar sig i området delar med sig av minnen och historier

Stadsmuseets program engagerar elever

Detta program hjälper och engagerar elever i att bli mer intresserade av kultur. Elever som kanske annars inte har någon möjlighet eller intresse av att besöka museer. Varje år genomförs detta program i olika områden, år 2015 i Farsta och år 2016 i Östberga. Förutom museibesök anordnas olika aktiviteter för unga som gör att de engagerar sig. Invånare i området delar med sig av bland annat minnen och vad de har varit med om i orten. Detta program är betydelsefullt, det för med sig enbart fördelar. Det är viktigt att alla unga ska ha samma möjligheter att ta del av kultur.

gazeti