Underhållning i Farsta

Parkteaterns vintervariant är Kretsteatern som är en satsning på teater i ytterstaden av Kulturhuset Stadsteatern. Stockholms Stad har satsat 20 miljoner kronor under två år för kretsteater i ytterstaden och den nya scenen Trappan i Vällingby. Chef och konstnärlig ansvarig för den nya Kretsteatern och Parkteatern är Sissela Kyle. Teaterns första produktion heter “Prata högre, Karin!”, manus och sångtexter av Lotta Olsson och musik av Jojje Wadenius. Den första föreställningen spelas den 14 januari på den klassiska scenen Fanfaren i Farsta centrum, i biografen som öppnade på 60-talet och stängde 1992.

Kretsteatern är Parkteaterns vintervariant

Kretsteatern startar i Farsta den 14 januari, men dyker upp på olika ställen under vinterhalvåret. Teater är underhållning på hög nivå för alla, vuxna och unga. Teater har en positiv inverkan på människor, särskilt på unga. Personer som annars kanske inte har möjlighet att gå på teater kan nu med denna satsning gå på föreställningar även under vinterhalvåret. Det är särskilt viktigt för unga att ta del av kultur och teater har en positiv påverkan och är en viktig del i barns liv. Genom teater uttrycker sig unga bättre och utvecklas. Givetvis har teater en positiv inverkan även hos vuxna.

Kretsteater under vinterhalvåret

Kulturhuset Stadsteatern startar Kretsteatern i samarbete med några ytterstadsdelar. Detta är en stor satsning i kultur, som är en viktig del i vuxna och ungas liv. Repertoaren kommer att omfatta de befintliga föreställningarna men även nya. Premiären kommer att äga rum den 14 januari i Farsta. Den första föreställning heter “Prata högre, Karin!”. För personer som annars kanske inte har några större möjligheter att ta del av kultur är detta ett utmärkt sätt, särskilt när det gäller barn. Teater spelar en stor roll i barns liv, dels för uttryckandet men även för utvecklingen. Givetvis är teater viktigt även för vuxna!

gazeti